Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Skadevi Handbollscup ställs in

Många idrottsarrangemang har tvingats ställas in i år på grund av coronaviruset.
Nu står det klart att inte heller Skadevi Handbollscup blir av 2020.

IFK Skövde HK:s stora ungdomsturnering skulle traditionsenligt ha avgjorts under allhelgonahelgen – för 44:e året i rad.

Men så blir det alltså inte.

– Tyvärr har vi inget val. Det är naturligtvis rådande omständigheter kring covid-19 som vi tvingats fatta detta tråkiga men oundvikliga beslut, säger cupgeneralen Henrik Berggren i ett pressmeddelande.

Tävlingsledningen har tittat på olika scenarier för att genomföra cupen trots rådande pandemi och restriktioner, men kommit fram till att det inte hade varit genomförbart.

I fjol deltog 355 lag och man hade räknat med ungefär lika många i år.

- Vi ser det som att Skadevi Handbollscup tar time out 2020 och att vi kommer igen med full kraft nästa år, säger Mikael Samuelsson i IFK Skövdes Sport Ungdom.

Alla anmälda lag har möjlighet att välja om man vill flytta över sin inbetalda anmälningsavgift till nästa års cup eller om man önskar att få sin inbetalda avgift återbetald.

MiniSkadevi för ungdomar födda 2011 och 2012 den 24 oktober kommer också att ställas in.

LÄS OCKSÅ: Fem rubriker efter IFK Skövdes styrkebesked: ”Det är riktigt imponerande”

MISSA INTE: Se 30 bilder från IFK:s premiärkross – inför tomma läktare