Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart inför Almedalen på skaraborgska

Ebba Busch Thor kommer, liksom flera världsmästare, koncernchefer och alla i vem-är-vem. Skaraborgsdagen 2019 blir fullsatt.

Skaraborgs 15 kommuner och Skaraborgs Kommunalförbund har bjudit in beslutsfattare från både näringsliv och offentlig sektor till Vara konserthus, de 400 platserna har redan bokats upp - med råge. Temat för årets Skaraborgsdag är hållbar tillväxt med fokus på ledarskap i samverkan.

Läs mer: Skaraborgsdagen 2018 - vi är på plats

Läs mer: Projekt som ska locka jobb till Skaraborg

- Det visar att det finns ett uppdämt behov för alla beslutsfattare att träffas och kunna diskutera Skaraborgs framtid tillsammans, säger Skaraborgs Kommunalförbunds ordförande Katarina Jonsson Skövde och vice ordförande Jonas Sundström Lidköping, som gemensamt kommer inleda dagen.

Det övergripande syftet för Skaraborgsdagen är att utveckla strategier för hållbar tillväxt. Fokus på ledarskap i samverkan är högaktuellt: Dels inleds en ny fyraårig mandatperiod med många nya beslutsfattare efter valutgången. Dels sker det flera generationsskiften och tillkommer fler nya ledare, företag och branscher i näringslivet. Det digra programmet innehåller 27 talare, alla bördiga från och/eller verkar i och för Skaraborg, som kommer att inspirera med goda exempel och som förebilder under ledning av moderator Helena Stålnert.

Läs mer: Bildextra - de var på plats 2018

Läs mer: Klart - Skaraborgsdagen även 2019