Skövde Kulturgala 4 december kommer bli en stjärnspäckad kväll som sätter strålkastarljuset mot många flitiga kulturutövare i Skaraborg. Galan gästas i år av artisterna Loa Falkman, Ace Wilder, Arja Saijomaa, Iwar Wiklander och Rolandz.

LÄS MER: Dags att nominera till Guldnyckeln

Skövde kulturgala anordnas för tredje gången av Skövde kultur och fritid i tätt samarbete med Skövdesonen Robert Gustafsson som under galan delar ut sitt eget pris, Guldnyckeln.

– Skövde kulturgala är en riktigt höjdpunkt för mig personligen. Skövde och Kulturhuset har en speciell plats i mitt hjärta och jag sätter stort värde på att få återkomma hit, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

Under kvällen kommer ett tiotal olika priser delas ut till kulturutövare från hela Skaraborg. Skövdes kultur- och fritidschef Katarina Strömgren Sandh menar att galan är en angelägenhet långt utanför Skövde kommuns gränser.

– Vi vill att kulturgalan ska sprida stolthet. Det är en hyllningsfest till och för oss alla i Skövdes gemensamma vardagsrum, nämligen Kulturhuset. Där vi tillsammans njuter av kulturens rikedomar på olika sätt i form av, stipendiater, underhållning, god mat, träffa nya och gamla vänner och mycket skratt och värme. Privatpersoner till organisationer och företag. Alla är välkomna och det är just detta som gör denna Kulturgala unik, säger hon.

Årets artister avspeglar den bredd som arrangörerna vill ha på galan med nationella artister som bland andra Loa Falkman, Ace Wilder och Robert Gustafssons eget Rolandz som just nu spelar för fulla hus på Rondo i Göteborg.

– En och annan överraskning blir det också, utlovar Katarina Strömgren Sandh.

Kulturhusets stora lokal Valhall kommer kvällen till ära ha bytt skepnad och trots att galan är på en tisdag hoppas arrangörerna på att det blir en riktig festkväll.

– Huvudrollsinnehavarna den här kvällen är våra fina pristagare som står för mycket av de kulturutbud som vi är så stolta över. Det tycker vi är värt att fira, säger Katarina Strömgren Sandh.

Kvällens konferencier är musikerna Jerker Tenenbaum från Falköping som lovar att det blir en rolig kväll.

– Jag vill skapa en vi-känsla under kvällen. Alla ska ha en skön kväll, vi ska ha det gött helt enkelt, säger han.