Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för ombyggnad av E20 mellan Vara och Vårgårda

Regeringen har beslutat om byggstart för flera spår och vägar i Sverige. Det innebär klartecken för bland annat ombyggnaden E20 Vårgårda-Vara och E20 förbi Vårgårda. - Vi gör rekordstora satsningar på infrastrukturen i hela landet. Det här är viktiga besked för att bygga Sverige starkt och hållbart. Nya spår och vägar skapar jobb och framtidstro, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

Regeringen beslutade i maj 2018 om den nationella infrastrukturplanen för 2018–2029. I planen fastställs bland annat investeringar och åtgärder med kostnader över 100 miljoner kronor som namngivna objekt.

De infrastrukturobjekt som omfattas av regeringens beslut om byggstart är en del av den nationella infrastrukturplanen. Beslut om byggstart innebär ett medgivande från regeringen att Trafikverket får binda upp medel för att upphandla entreprenad för dessa projekt.

Två projekt som fått klartecken från regeringen och nu kan dras igång är E20 Vårgårda-Vara samt E20 förbi Vårgårda. Ett annat projekt i Västra Götalandsregionen där beslut om byggstart kommit är projekten Göteborg Citybuss Norra Älvstranden (västra delen).