Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katedralskolan har EU-skolval

På Katedralskolan är en del av eleverna röstberättigade inför valet till Europaparlamentet. Alla kommer dock ha möjlighet att rösta, då elevkåren kommer att ha ett skolval inför EU-valet.

Vid sitt årsmöte beslutade elevkårens 174 närvarande medlemmar att anordna ett skolval inför valet till Europaparlamentet. Den nya styrelsen tog sig också an utmaningen att anordna en EU-debatt med unga politiker från nio partier som kandiderar till EU-valet.

– Vi vill att eleverna ska få en inblick i var partierna står i olika frågor. Det är ett sätt att ta sig in i EU-frågan även om man inte har samhällskunskap på schemat eller känner sig bekant med politik på annat sätt, säger Elin Grahn, ordförande i elevkåren, i ett pressmeddelande.

Debatten fokuserade kring tre stora frågor som har betydelse för alla oss som bor i EU. Det handlade om hur man vill att samarbetet inom EU ska se ut, om migrationen och förstås klimatet.

Debatten förberedde eleverna inför skolvalet och för de elever som är över 18 år inför valet till EU-parlamentet den 26 maj. Skolvalet på Katedralskolan hålls 21-22 maj.