Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kassaskåp stals vid nattligt inbrott – tjuvarna fortfarande på fri fot

Slättens Foder & Trädgård i Vara utsattes för ett inbrott natten mot söndagen. När polisen kom till platsen konstaterades att ett kassaskåp stulits.

Klockan 04.47 natten mot söndagen gick inbrottslarmet på Slättens Foder & Trädgård på Gradgatan i Vara. Väktare och en polispatrull skickades till adressen.

Det visade sig att någon eller några brutit upp en plåtdörr och sedan tagit sig in i lokalerna.

– När vi kom fram kunde vi direkt konstatera att ett inbrott skett. En brottsplatsundersökning genomfördes under morgonen och det vi vet är att ett kassaskåp tillgripits, säger Jörgen Gustafsson, förundersökningsledare på polisen.

I nuläget finns det ingen misstänkt för stölden. Polisen har fått information om att det finns övervakningskameror i lokalen. Polisen kommer att gå igenom materialet.

– Om själva inbrottet och stölden har fångats på film är för tidigt att säga. Men att det finns kameror i lokalen ökar chanserna till att få mer information, säger Jörgen Gustafsson.

Polisen är angelägen om få in tips och iakttagelser från tidpunkten på den aktuella platsen. Tips kan lämnas via 114 14.