Marita är ett välbekant ansikte för de flesta i Skara, inte minst för att hon under fem år spelade revy tillsammans med Mats Ljung.

– Mats hade sett mig sjunga i kör och ringde och frågade mig om jag ville spela teater med honom. Det ville jag, berättar hon.

Samarbetet resulterade i fyra revyer och en fars tillsammans. Därefter har det fortsatt. Kabaréer med Arvidssonskans Cabarégäng, fem uppsättningar revy med Teaterboven i Falköping. Hon har varit sjungande servitris på Billingehus i Skövde med FirstCabaré samt även på Rosers Salonger i Skara med ”4cl o en skvätt”.  Hon har spelat Cesarsköj tillsammans med Andreas Ljung under sex år, solist i popgrupper och dansband. Men nu står hon alltså åter på scenen och spelar fars, något som hon älskar.

– Jag tror det finns ett behov av den här sortens komik, slår Marita fast. Folk behöver komma ifrån, sätta sig ned i en salong och bara få skratta. Det känns fint att få medverka till det.

Bakom lås och boom är en fars som utspelar sig i mitten av femtiotalet på Rudolf Johanssons gård i Östra Tunhem. Marita spelar pigan Britta som genom hela föreställningen ger syrliga kommentarer till alla i sin omgivning, men som ändå är obrottslig lojal mot sin husbonde Rudolf.

– Det är otroligt roliga karaktärer i den här föreställningen, det är ett briljant manus med halsbrytande missförstånd som får stora konsekvenser för de inblandade.

Publiktillströmningen har varit så stor att tre extraföreställningar nu är planerade. Bakom lås och boom hade premiär den 1 februari och spelas fram till den 7 mars.