Charlies teater har funnits sedan 1985 och har verksamhet fem dagar i veckan för barn och ungdomar. Varje sommar sätter teaterföreningen upp två föreställningar, en för barn och en för vuxna. De senaste sju åren har de även producerat en julföreställning, men nu kan den vara hotad.

Gunilla Druve Jansson skriver:

Charlies teater behöver ha nya föreningslokaler. Dagens lokal är en källarlokal som inte är tillgänglighetsanpassad och på vintern är det en lokal som inte kommer upp i temperatur, ofta 15-16 grader. Mattbyte är på gång och hyresvärden till därför höja hyran av föreningen som redan har små resurser till förfogande. Tillkommer att julföreställningen tidigare har varit på Skara Skolscens lokaler på Folkungagatan och nu har skolan flyttat till nya lokaler, vilket gör det svårt att kunna samsas med skolscenen och tidsmässigt kunna få ordning inför julens föreställningar så är det en omöjlig ekvation. Därför söker man nu även lokal för att kunna åttonde året i rad spela en julföreställning.

Därför vill jag fråga kultur och fritidsnämndens ordförande Martin Johansson följande:

Kan kultur och fritidsnämnden ge Charlies teater möjlighet att kunna utvecklas som förening, där nämnden kan tillse att föreningen får ändamålsenliga lokaler för dess verksamhet?

Frågan får nämndens ordförande svara på under måndagskvällens kommunfullmäktigesammanträde.