Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning för att klargöra händelseförlopp vid den tragiska båtolyckan

Två män var inblandade i en tragisk båtolycka på sjön Fegen på söndagen. En man hittades vid liv samma kväll – men avled senare på sjukhus. På onsdagen hittades även den andre mannen död.

Det var på söndagskvällen, på sjön Fegen i Svenljunga, som båten kapsejsade under stormen Ciaras framfart.

Senare under natten hittades en man i 30-årsåldern vid liv – men han dog på sjukhus på måndagen.

Efter tre dagar hittades även den andre personen, en man i 25-årsåldern, död, uppger polisen. Det var sjöpolisen som anträffade och bärgade kroppen.

Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion väst, berättar att det har varit en stor sökinsats de senaste dagarna och att Missing people hjälpte till och sökte på land under onsdagen medan sjöpolisen letade i vattnet.

– Han är identifierad som den försvunne personen från båtolyckan, säger Anna Göransson och fortsätter:

– En rättsmedicinsk undersökning ska genomföras och båten är tagen i beslag, men utredningen fortsätter. Det är för att ta reda på om det var något fel på båten och för att se hur händelseförloppet såg ut.

På torsdagseftermiddagen hade båten ännu inte undersökts. Det är oklart hur händelseförloppet vid den tragiska båtolyckan som skördade två liv har gått till.

– Båten hittades upp och ner och den ena mannen hittades samma kväll. Den andra igår, en bit ut i vattnet, säger kriminalinspektör Hans Andrén.