Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkonserter för tryggare hem

Inför jul har Fastighetsbyrån i Skövde, Hjo, Tibro, Karlsborg och Tidaholm gjort en extra insats för att fler ska få ett tryggt hem att gå till. En julkonsert arrangerades i Värsås Kyrka. 300 besökare kom till konserten och 27 060 kronor samlades in.

"För varje bostad Fastighetsbyrån förmedlar så går ett bidrag till välgörenhetsorganisationer som på olika sätt arbetar för att fler ska få ett tryggt hem." skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Tillsammans med företagets övriga 250 kontor beräknas det under 2018 bli cirka 4,5 miljoner kronor som fördelas mellan SOS Barnbyar, BRIS och Sveriges Stadsmissioner.

Inför jul har företaget dessutom bjudit in till arton stycken julkonserter där deltagarna fått möjlighet att bidra till välgörenhet. På konserten i Skövde 11 december uppträdde saxofonisten Johan Stengård och sångaren Johan Lundvik och 300 besökare kom.

Sammanlagt samlades 27 060 kronor in som oavkortat går till BRIS och Sällskapet Jultomtarna.

– Inför jul tänker vi lite extra på de som inte har ett eget hem och de som inte känner en trygghet i den egna bostaden. Vi genomför konserterna för att bjuda på en fin stund inför jul och samtidigt bidra med något till utsatta i samhället. Det är väldigt roligt att det uppskattats och att besökarna gett så mycket till de olika välgörenhetsorganisationerna, säger Anders Ahlm på Fastighetsbyrån Skövde, Hjo,Tibro, Karlsborg och Tidaholm.

De arton olika konserterna som Fastighetsbyrån arrangerat har haft mellan 300 och 800 besökare och totalt har över 400 000 kronor har samlats in. Konserterna genomfördes påföljande orter: Stockholm (Östermalm), Eskilstuna, Flen, Visby, Kalmar, Linköping, Tumba,Salem, Borgholm, Södertälje, Västervik, Nyköping, Katrineholm, Norrköping, Skövde, Lidköping, Strängnäs och Vingåker.