Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julas senaste nyinvestering - ska kunna säljas i varuhusen

Jula Holding fortsätter sina investeringar i hållbara lösningar. Nu blir koncernen även delägare i det svenska miljöteknikbolaget Biosorbe.

Biosorbe har tillsammans med KTH utvecklat det patentsökta biomaterialet GreenAll™ som är ett cellulosabaserat material som används för effektiv rengöring av vatten, mark eller luft som förorenats av olja och andra kolväten.

– På Jula tar vi ett helhetsgrepp kring hållbarhet utifrån ett långsiktigt perspektiv. Vi är ett familjeföretag som vill ta ett aktivt ansvar genom att skapa nya möjligheter till en bättre framtid för kommande generationer. Ett led i detta är att investera i miljöteknikbolag som Biosorbe, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Produkten kan återanvändas eller brytas ned till ofarligt material och tillverkas i Sunne, Värmland.

– Som delägare i företaget kommer vi dessutom att kunna erbjuda produkten i våra varuhus, säger Magnus Sigurd, Business Development Director.