Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jula öppnar vandrarhem i Skara

Avsaknaden av ett vandrarhem i Skara får nu gehör från flera håll. Jula holdingkoncernen meddelar nu att även de har för avsikt att öppna ett sådant boende i anslutning till sitt hotell - och det redan till sommaren.

Först ut att meddela att man tänker satsa på vandrarhem var Järnvägshotellets ägare som i och med ett köp av tidigare Fame factoryhuset på Kämpagatan nu vill öppna ett sådant. Planen är att det ska stå klart till sommaren.

Men hack i häl kommer nu Jula med en liknande plan och tidsplan för Gula villan vid Drysagården, det skriver NLT på sin webb.

Om kommunen beviljar bygglovsansökan så innebär det plats för ytterligare 40 boenden i anslutning till Julahotellet och stugbyn.

Enligt NLT köpte Julas ägare Karl-Johan Blank fastigheten 2013 och väljer nu att förverkliga sina planer rörande vandrarhem i samband med att kommunen satsar och utvecklar Vilanområdet.

Mikaela Grundström som är vd på Jula hotell och konferens säger till NLT:

– Tanken är att vandrarhemmet ska vara öppet året runt, och att gästerna ska kunna nyttja hotellets faciliteter, som till exempel frukost.

Julas planer på att starta vandrarhem påverkar dock inte Järnvägshotellets plan på detsamma.

– Nej, det är bara bra. Ju fler folk som gör något för att få folk att stanna kvar i stan desto bättre är det, säger delägaren Peter Johansson.