Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt i coronakrisen - Jula öppnar nytt varuhus

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Jula fortsätter sin expansion på den polska marknaden. Nu öppnar det första nya varuhuset för året, det sker i Szczecin. Men att öppna ett nytt varuhus i skuggan av coronakrisen är lite speciellt.

För Jula innebär det att det i samband med invigningen den 2 april inte kommer att bli några festligheter som det brukar vara.

− Vi befinner oss i en mycket speciellt situation som världen inte sett förut, och vi jobbar hårt med att på bästa sätt skydda våra kunder och medarbetare. Att öppna varuhus under dessa omständigheter är speciellt, men vi tror fortsatt starkt på Jula i Polen, det är en tydlig tillväxtmarknad för oss. Med Julavaruhus nummer två i fantastiska Szczecin blir vi än starkare upp mot polska östersjökusten. Vi fortsätter vår satsning med minst tio varuhusöppningar under året, säger Joachim Frykberg, VD Jula i ett pressmeddelande.

Anpassar sig till krisen

Jula har upprättat en bra kontakt med myndigheter för att snabbt finnas till hands med stöttning på bästa sätt, om frågan kommer, säger de sitt pressmeddelande.

− Vi har nu även försett våra kassor med plexiglas och annan skyddsutrustning. Ambitionen är att på bästa sätt skydda både kunder och medarbetare i denna svåra situation, säger Karl-Johan Blank.

Under 2020 kommer Jula att öppna minst 10 nya fysiska varuhus: fyra i Sverige, fyra i Norge och tre i Polen.