Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jula får Covid 19-certifiering: "Det finns inget slutdatum på pandemin"

Jula är en av de första aktörerna i Sverige att bli Covid 19-certifierade.
– Det känns väldigt bra att få en verifiering av oberoende part som visar att de åtgärder vi har vidtagit med anledning av pandemin är riktiga och att de följs av alla inblandade aktörer, säger Mikael Hellqvist, Security Manager på Jula i ett pressmeddelande.

I samband med pandemins utbredning i Sverige och Europa under våren, började Jula ett intensivt arbete med att skydda verksamheterna, personalen och kunderna mot Covid-19. Som en del i det säkerhetsarbetet initierades även en Covid-certifiering av verksamheten som kommer att slutföras innan månadens slut, och där Jula blir en av de första certifierade aktörerna på den svenska marknaden.

Certifieringen görs i samarbete med SAFE Asset Group som är ett internationellt certifierings- och rådgivningsföretag med säte i Sverige. Covid-certifieringen omfattar en rad punkter som bland annat handlar om att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och de rekommendationer som kommer från WHO. Det handlar också om att implementera standarder som tagits fram för att Covid-säkra en handelsplats, tydlig information om varuhusens roll och ansvar, utökade hygienkontroller och löpande information till besökare om de åtgärder som vidtagits.

– Det finns inget slutdatum på pandemin och därför behöver vi ha ett förhållningssätt som fungerar över tid och som inger trygghet och stabilitet, säger Mikael Hellqvist och fortsätter:

− Den viktigaste prioriteringen är vår personal och våra kunders trygghet och det känns fantastiskt att få ett kvitto på det arbete som pågår löpande för att minska smittspridningen.