Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jula bygger kvalitetscenter i Skara

Jula satsar 35 miljoner kronor på ett nytt kvalitetscenter med hållbarhet i fokus när det stora centrallagret i Skara byggs ut under 2020.

– En stor fördel med vårt nya kvalitetscenter är att vi knyter ihop hela vår verksamhet och arbetar närmare produkterna, inte minst när det gäller återvinning och eftermarknadstjänster. Vi stärker även vårt engagemang här i Skaraborg, Julas hemmaplan, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Det nya kvalitetscentret kommer enligt Jula att innebära flera fördelar och möjligheter att utveckla kvalitetsarbetet ytterligare. Bland annat ska man jobba med produktsäkerhet och manualframställning.

– Totalt blir det cirka 60 nya kontorsplatser, fem konferensrum, en testverkstad, en serviceverkstad, allt för att skapa förutsättningar för återbruk, säger Karl-Johan Blank i pressmeddelandet.

Det nya centret anpassas helt utifrån fokus på hållbarhet och kvalité vilket exempelvis innebär färre transporter. Kvalitetscentret ska också gör att man bättre kan möta efterfrågan på reservdelar, vilket är en del i Julas hållbarhetsarbete.