Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Hagström vann i Lettland – närmar sig totalledningen

På fredagen föll hon i sprinten, men under lördagen fick hon sin revansch. Johanna Hagström vann fem kilometer klassiskt i Skandinaviska cupen i Lettland. Därmed närmar hon sig totalledningen i cupen.

I österrikiska Seefeld plockar de svenska åkarna medalj på medalj. Damlaget i stafetten och inte minst Frida Karlsson som stått för ett sällan skådat genombrott.

Men samtidigt pågår även avslutningen på den Skandinaviska cupen i Madona, Lettland. Där tävlar flera av de svenska åkarna som missade VM-platserna, såsom Johanna Hagström. I form av den främst placerade svenskan av de som åkte till Lettland jagar hon Kjersti Anne Kalvaa som toppade totalen inför deltävlingen i Madona.

Till att börja med gick det dock så där. Under fredagens sprint blev det lite av en besvikelse, då Hagström vann kvalet men föll i finalen och slutade nia.

Men under lördagen tog hon sin revansch. På 5 kilometer klassiskt tog hon hem segern med klar marginal ner till tvåan Lisa Vinsa.

Resultaten gör att Hagström ligger tvåa i totalen och närmar sig ledningen i cupen. Där är främsta priset en friplats i nästa års världscuptävlingar.

I morgon avslutas helgens tävling med jaktstart 10 km fristil.