Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica Andersson i öppenhjärtig intervju om kärleken, nya huset och karriären

Skövde har fortfarande en alldeles speciell plats i Jessica Anderssons hjärta. I mars kommer hon hit med sin första egna och mycket personliga show.

Jessica Andersson slog igenom i dokusåpan Fame Factory, efter att hon träffat Bert Karlsson för första gången under buller och bång. De två är därefter fortfarande personliga vänner.

Hon har medverkat sju gånger i Melodifestivalen och vunnit tävlingen en gång. Hon har gjort mycket tv: Vunnit Let's Dance och varit programledare för Ensam mamma söker.

Allt det har gjort henne folkkär och även format henne som artist.

2003 stod popduon Fame på scenen i delfinalen i Göteborg, det vill säga Jessica Andersson och Magnus Bäcklund. De sjöng "Give Me Your Love" som sedan vann hela tävlingen.

– Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess, konstaterar Jessica Andersson.

Den 29 mars 2019 kommer hon till Skövde med sin allra första enmansshow, På dejt med Jessica Andersson.

– Den är ett porträtt av mitt liv, fast i showform. Jag kommer bjuda publiken på det mesta jag gjort under de här femton, tjugo åren. Det som varit svårt har varit att koka ner allt till nittio minuter, vanlig showlängd. Det har inte varit lätt, men det känns ändå som jag och regissören Hans Marklund har lyckats.

Jessica Andersson slår fast att det varit rent ut sagt svårt att bortse från de sju melloomgångarna.

– Så det är klart att det blir mycket schlager, fast kanske i omgjorda former. Det blir mycket glädje. För mig är det viktigt att publiken, när de går därifrån, känner att de blivit berörda.

– Mitt liv har inte enbart varit glitter och glamour. Jag har gått på nitar, gått igenom kriser och förluster, precis som många andra. Det kändes också viktigt att få med i showen.

Hon refererar till sin självbiografi, som hon släppte 2009. I samband med boksläppet gav hon också ut en skiva tillsammans med Peter le Marc och Margit Bergman, 40, 14, 4. Titeln syftar på olika åldrar i hennes liv,

– De låtarna är väldigt målande och personliga och finns med mitt i showen. Det kändes viktigt att även ta med den biten, fast på ett fint och subtilt sätt.

Förhoppningen är, säger hon, att publiken ändå ska gå därifrån glada och upplyfta och med lite mer eftertanke och allvar.

Har dina tv-framträdanden påverkat dig även som artist?

– Det folk inte vet om mig är att jag under halva mitt liv varit ganska försiktig och rädd av mig som person och haft en rätt dålig självkänsla, som så många andra. Under de tio sista åren har jag blivit mer modig och vågar gå utanför boxen.

Det menar Jessica Andersson att programledarskapet i Ensam mamma söker bland annat bidragit till.

– Jag har vågat kasta mig ut i det okända, som i Let's Dance, som ju med facit i hand gick bra. Jag vann. Det har varit utvecklande och det är inget jag kommer känna att jag behöver ångra när jag blir gammal.

Hon förklarar att det varit en boost för självförtroendet och att det hade varit det oavsett resultat.

Numera gör hon det hon känner för utan att fundera allt för mycket över vad andra tycker.

– Ensam mamma söker kunde jag relatera till då, längtan efter kärlek. Nu har jag hittat kärleken själv och befinner mig på en väldigt bra plats personligen. Det är en lycklig, glad och bra period som jag vill förmedla till min publik.

För tre veckor sedan flyttade Jessica och hennes nya kärlek Johan in i det gemensamma huset i Onsala där de ska fira jul.

– Jag är så glad så jag får nypa mig i armen. Det flyter på, på ett ganska härligt sätt just nu.

Hon har bytt Västergötland mot Halland, men försäkrar att Västergötland och i synnerhet Skövde alltid kommer att ligga henne varmt om hjärtat.

– Det kommer kännas speciellt när jag är hemma i Skövde igen och ska berätta om alla anekdoter från förr.

Jessica avslöjar att det kommer bli något alldeles särskilt.

– För länge sedan sjöng jag i ett lokalt rockband i Skövde: Angry Andersson Band. De kommer få en plats i föreställningen. Jag har varit i kontakt med basisten Björn Lundberg och bjudit in hela bandet. Det kommer även visas gamla bilder på storskärm från den tiden. Det blir nog ett ganska målande inslag.

Jessica Andersson är taggad inför mötet med Skövdepubliken.

– Det är ju första gången som jag står helt på egna ben och förmedlar något mycket personligt. Så det är lite pirrigt. Men jag tror också att om man vågar vara äkta, transparent och sårbar inför sin publik, så kommer det slå väl ut.