Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteproblem för HBO – kraschade när Game of Thrones lanserades

Den sista säsongen av succéserien "Game Of Thrones" hade världspremiär klockan tre i natt, svensk tid. På grund av det höga trycket låg därför HBO Nordics streamingtjänst nere fram till lunchtid på måndagen.

”Game of Thrones”-fantasterna har väntat länge, men på grund av det höga trycket under måndagen låg HBO:s tjänster nere i flera timmar.

”Tjänsten är för tillfället inte tillgänglig. Vänligen försök igen om en liten stund”, stod det i streamingtjänstens app tidigt på morgonen när tittare försökta starta avsnittet.

På Twitter bad de om ursäkt att tjänsten inte fungerade:

"Vi upplever just nu tekniska problem. Vi ber om ursäkt och jobbar på att lösa problemen så snabbt som möjligt."

Även på HBO:s Facebook-sida förklarades det att det var tekniska problem, vilket gjorde att tittarna alltså inte kunde se första avsnittet av den sista säsongen.

Först vid lunchtid på måndagen uppdaterade HBO Nordic sina kanaler med att tjänsten nu fungerade igen.

"Problemet är identifierat och löst och tjänsten fungerar som vanligt igen. Om ni fortfarande har problem med att komma in rekommenderar vi er att försöka starta om enheten eller ta kontakt med kundtjänsten på [email protected] Vi ber åter igen om usäkt för besvären och tackar er för ert tålamod", skriver HBO Nordic.

Det är inte första gången som tjänsten drabbas av olägliga störningar. Även vid premiären av förra säsongen, 2017, låg den nere, uppger TT.