Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotell hjälper drabbade efter storbranden

 
Storbranden på Valhallagatan
Visa alla artiklar

Så många som 42 personer kan behöva hjälp med nytt boende efter storbranden i ett lägenhetshus i Skara. På onsdagen jobbade HSB och bland andra Länsförsäkringar med att lösa situationen. Samtidigt förberedde sig flera hotell för att ta emot drabbade. På stadshotellet hade omkring 15 personer fått boende på onsdagseftermiddagen.

Totalt ska 47 personer vara boende i det elddrabbade huset på Valhallagatan. Några av dem är brukare inom omsorgen. För deras del har kommunen hittat lösningar på nytt boende, enligt kommunens kommunikationschef Peter Blom och omsorgschefen Pernilla Magnusson.

För de övriga boende i huset jobbade bland andra HSB på för fullt på onsdagen för att hitta lösningar.

– Det handlar om 42 boende, säger Hans Svensson på HSB.

En del hade uppgett att de kunde lösa boende på egen hand hos vänner och familj.

Stadshotellet tar emot drabbade

Redan vid 11-tiden på onsdagen anlände de första drabbade till Stadshotellet i Skara.

– Det är en självklarhet för oss att ta emot människor som drabbats av den här branden. Jag är imponerad av hur effektivt och professionellt försäkringsbolagen arbetar i krissituationer, säger vd:n på Stadshotellet i Skara, Bengt Roser, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När en kris uppstår måste man vara effektiv, lösningsorienterad och snabb. Det tycker jag att både HSB, bostadsrättsföreningen och försäkringsbolagen har varit och jag är glad över att vi kan svara upp mot deras behov.

Stadshotellets kök håller också öppet för att servera de nödställda frukost, lunch och middag i avvaktan på att de får tillgång till sina ordinarie bostäder.

På onsdagseftermiddagen hade man tagit emot omkring 15 personer som drabbats av branden.

– Det strömmar in förfrågningar och vi kan ta emot fler, säger Bengt Roser.

Även på Järnvägshotellet i Skara ställer man i ordning för att ta emot drabbade om behov finns.

– Vi har 14 rum och plats för 44 personer om det skulle behövas, säger Jessica Winbladh.

Bert Karlsson har också varit i kontakt med försäkringsbolag och erbjudit boende i villavagnar som står på Stora Ekeberg utanför Skara.