Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Istrumare utmärkte sig på Götalandsmästerskapen

Flera Istrumare tävlade för Västergötland och bjöd på fina prestationer på Götalandsmästerskapen i helgen.

Under helgen som gick avgjordes Götalandsmästerskapen i friidrott för 13-14-åringar i Kalmar. GM är framförallt en lagtävling mellan de olika distrikten och från Istrums SK var det fyra aktiva med som representerade Västergötland.

I P14 hade vi tre killar i höjdhopp, Olle Jacobson hoppade nytt personbästa med höjden 158 vilket räckte till en tredjeplats.

Alfred Andersson och Rasmus Ehn hoppade båda 154 vilket räckte till en femte-respektive sjätteplats. Rasmus hoppade utöver höjd även längdhopp med resultatet 4,42 m och en 19:e plats.

Överraskade

I spjut deltog Olle och han lyckades få iväg spjutet 33,85 m vilket räckte till en sjätteplats. I F14 började Tova Gustafsson med längdhopp och med ett tangerat personbästa på 5,05 m slutade hon på en 4:e plats. Tova sprang sedan 80m och där lyckades hon ta sig till A-final när hos satte nytt personbästa i semifinalen på 10,94 i finalen slutade hon sedan på åttonde plats.

Tova deltog även på 300m där det också blev ett nytt personbästa med tiden 44,04 och sjunde tid vilket resulterade i en B-final som hon senare vann. Rasmus var uttagen i stafettlaget och sprang i den avslutande stafetten mellan distrikten på 8x200m och bidrog till den överraskande andraplatsen för Västergötland bakom Skåne.