Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar: Vad har Alliansen egentligen beslutat om Intraprenaden?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Kultur- och fritidsnämndens Martin Johansson (V) och Service & Tekniks Josefine Thimberg (S) svarar på SkaraAlliansens insändare gällande intraprenad på Vilans fritidsområde.

Nämnden för Service och teknik beslutade att besvara remissen med att tillstyrka intraprenaden men med bibehållet fastighetsansvar inom förvaltningen (beslut 2020-04-02).

Kultur- och fritidsnämnden föreslår att Kommunfullmäktige beslutar att godkänna Intraprenad för Vilan där även dess fastighetsbestånd ingår (beslut 2020-05-14).

Det är de två beslut som demokratiskt fattats i Skara kring Vilans Intraprenad.

Det är svårt att tolka det på något annat sätt än att två nämnder i det moderatledda styret beslutar olika i den frågan, oavsett om det ena är ett remissvar eller inte. Vi i oppositionen tycker att dessa oklarheter ska redas ut före beslutet tas. Allt för att undvika framtida problem när två viktiga parter i en förändring har olika syn på vad som ska göras.

Det vore också rimligt om Sture Nilssons (M) ändrade inställning i frågan tas upp i demokratisk ordning i Nämnden för Service & Teknik. När man gemensamt beslutat om ett svar blir det märkligt att ordföranden i nämnden i en insändare påstår att beslutet handlat om något annat.

Martin Johansson (V), 2e vice ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Josefine Thimberg (S), 2e vice ordförande nämnden för Service & Teknik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel