Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi är utmattade – slopa läxorna

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Att komma hem utmattad från skolan, och tvingas göra läxor, leder till stress och utmattning. Det menar insändarskribenten, som propagerar för att helt slopa läxor.

Efter skolan när man kommer hem är man helt enkelt utmattad och då blir man tvingad att göra läxor som man inte lär sig något på.

Då säger jag: ta bort läxor!

För det första: barn måste vila. Vi på vår skola går cirka 7,5 timmar om dagen i skolan fem dagar i veckan. Om man dessutom lägger på en halvtimme läxor på det blir det 40 timmar skola i veckan. Man blir lätt stressad av läxor och har svårare att vila.

För det andra: lärare kan inte tvinga oss att göra läxorna. Vi har visserligen skolplikt men det står ingenting i lagen om läxor. Därför kan lärarna tekniskt sett inte tvinga oss att göra våra läxor.

Dock tycker många att läxor gör att alla lär sig mycket mer. De tror att man kan suga i sig kunskapen man får från skolan på ett bättre sätt. Men är man trött så lär man sig inte så mycket. Men om man faktiskt är pigg får man inte tillräckligt med kunskap för att läxor ska vara värt jobbet.

Till sist: är stressen för stor. Man har redan fullt upp med prov och inlämningar och om man dessutom får läxor därpå blir man “överhettad”. Det kan leda till att man känner sig sjuk eller att man skolkar.

Vi elever är trötta nu! Vi lider och kommer snart att kollapsa. Snälla rektorerna och lärare, ta bort våra läxor så att vi kan sova ordentligt på kvällarna!

En trött student

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel