Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Välfärden i pandemins spår

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Efter en vår och sommar med en pandemi. Så står folk i barrikader och klappar i händerna för oss inom vården men nu måste det också vissa sig vad vi är värda.

Efter att ha kämpat sen i slutet av mars och fortfarande är på detta vis. Där vi blev snuvade på fyra veckors semester och inte då kunnat återhämta oss ordentligt, att hämta ny styrka och kraft att orka ett år till.

Våran fjärde vecka ska vi kunna ta ut nu under hösten eller senast i maj 2021. Man går med en klump i magen och känner sig inte tillfreds med jobbet, men detta övervägs med bra kollegor.

Nu måste det synas i våra lönekuvert vilket jobb vi gör egentligen. Människors liv ligger i våra händer, utan oss skulle inga som hade blivit sjuka i pandemin ha överlevt.

Även våran arbetsmiljö måste bli dräglig och ordentlig återhämtning efter att ha jobbat. Man går hem och orkar inget mera men även gråter sig till sömns och andra problem uppstår för man är stressad hela tiden. Att jobba med skyddsutrustning hela dagarna är fruktansvärt, med svett och väldigt varmt.

Låt oss få bra lön och bra arbetsvillkor för det jobb vi gör!

IVA-undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel