Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Uppträd värdigt Lotta Grönlund Plöen!" √ Får svar direkt: "En debatt under min och Skaras värdighet"

Om man har fått det stora förtroendet att bli förtroendevald i sin kommun ställer det krav på att uppträda värdigt och bemöta de som har en annan åsikt med respekt.

När jag i SKLT läser referatet från det senaste kommunfullmäktigemötet i måndags (30 nov) visade den moderata ledamoten och tillika ordföranden i Barn- och utbildningsnämnden, Plöen, prov på motsatsen.

Hon jämför Miljöpartiets gruppledare, Magnus Gunnarsson, med barn som inte får som de vill vad gäller den för sent inlämnade ansökan om partistöd för Mp och V.

Självklart skulle frågan kunnat lösas på ett smidigt sätt. Nästa gång kan det vara andra partier som gör ett misstag i det politiska arbetet.

Oavsett sakfrågan så ställer säkert kommuninvånarna i Skara krav på att deras valda företrädare uppträder värdigt i officiella sammanhang under såväl kommunfullmäktigemöten som i den politiska debatten i övrigt.

Ett agerande som Plöen ger prov på ger inte grogrund för samarbete för kommunens bästa, som Skara så väl behöver, tvärtom! Svinhugg går igen!

Lars Lundberg

Svar direkt från Lotta Grönlund Plöen (M)

Du väljer att inleda med en uppmaning om att uppträda värdigt, men avslutar sedan med vad som kan tolkas som att jag på något sätt kommer att få betala för mitt, som du påstår, dåliga uppträdande.

Men, du väljer att felcitera mig. Där stannar jag. Om din diskussion ska handla om en förvrängd version av sanningen, så har jag inget mer att tillägga. Det är en debatt under min och Skaras värdighet.

Lotta Grönlund Plöen

LÄS MER:

Tre partier missar partistöd - redovisade för sent

Hård debatt om missat partistöd - ”Ungefär som ett barn som vill ändra på reglerna”

Insändare - Miljöpartisten: Låg nivå på Grönlund-Plöens argumentation - får svar direkt: "Rent provocerande"

Efter bråket om partistöd - nya tydliga regler föreslås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel