Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Till omsorgens personal: "Tack alla för det fina och värdefulla arbete som ni utför för våra nära och kära"

Sedan 5-6 år har jag haft i stort sett daglig kontakt med någon/några från hemvården, dagverksamheten (Linden) korttidsboendet (växelboende), ledning/chefer, anhörigstödet, Vallehemmet och nu sedan snart två år avdelningen Tallbacken på Ardalahemmet.

En ny och för mig okänd värld öppnade sig. Hade tidigare inte kunnat föreställa mig all den värme, empati och effektivitet i arbete och beslut från både chefer och underställd personal i den faktiska verksamheten.

Särskilt vill jag här framhålla Mia, Camilla, Helena och Carolin och nytillkomna Linnea på Tallbacken som jag alla, genom min fru, sedan snart två år lärt känna.

Läs mer: Anhörigas vädjan - öppna särskilda boenden för besök

Läs mer: Efter ett halvår på avstånd fick Peter återigen krama om sin livs kärlek

De skapar en familjär stämning med alla brukarna och inkluderar också oss anhöriga. Jag blev en del av denna samvaro tills Coronan kom i vägen. Här hejar vi än i dag, brukarna Ingrid och Kerstin, glatt på varandra då jag nu passerar in till min frus lägenhet. Minnet återuppväcks om alla trevliga luncher och middagar vi haft tillsammans där historierna liksom skratten flödat vid bordet. Den så kallade långvården och människorna där har fått en ny innebörd för mig med humor, respekt och faktiskt möjligheter.

Tack alla för att ni är ni och för det fina och värdefulla arbete som ni utför för våra nära och kära.

Peter Reivall

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel