Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare - Tankar angående färdtjänst: "Inte ska vi behöva fråga någon snällt"

På kommunstyrelsens senaste möte togs beslut om nya regler om färdtjänsttaxan. Där det senare kommer ett tilläggsbeslut om de längre resorna. Men den delen som tas nu gäller från den första januari.

Då kommer även priserna på långa resor tas och gälla till nya förslag tas fram. Hur förslagen kommer att se ut vet vi inte än. Men jag som färdtjänsttagare funderar på vad händer om det inte kommer ett nytt förslag?  

Det är inte så många som åker långa resor, över tre kommuner. Så kostnaden för kommunen är mycket liten. Men för färdtjänstkunder blir kostnaden en katastrof. Många av dem har en redan låg inkomst. Blir förslaget att man ska göra individuella beslut, vad ska man då gå på? Ekonomi, funktionsnedsättning? Vem ska sitta och avgöra vem som har rätt till vilket, eller vilka resor som kan vara aktuella?

Inte behöver vanliga människor redovisa vad dom ska göra om de åker mer än över tre kommuner. Som det stod i artikeln: att det går att lösa snyggt. För vem? Färdtjänsttagaren eller kommunen?

Inte ska vi behöva fråga någon snällt om vi får åka längre än över tre kommunen utan att bli ruinerade, medans andra som kan åka kollektivt åker mycket billigt.

Som en vanlig människa skulle jag skämmas för att vara med på att ta detta beslut på kommunfullmäktige.

Kristina - en färdtjänsttagare 

Vill du också göra din röst hörd? Skicka in din insändare här!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel