Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ställ Kinas regim till svars för människorättsbrotten

Sanning, godhet, tålamod; att tänka på andra före sig själv. De är grundläggande principer i den andliga metoden Falun Gong, men är också för ett allmänt välfungerande samhälle.

Genom att eftersträva dessa principer har kinesiska Falun Gong-utövare gjort sig till föremål för det Kinesiska kommunistpartiets vrede, och drabbats av en mer än 20 år lång och mycket grym förföljelse. De utsätts bland annat för tortyr och hjärntvätt. De blir av med arbeten, tvingas i landsflykt och utsätts för storskalig organskörd.

I denna förföljelsen bryter Kinas kommunistregim mot åtskilliga av de 30 paragraferna i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

Kinas ledare Xi Jinping gör anspråk på global dominans. Låt Hongkong bli ett varnande exempel. Den säkerhetslag som Peking införde där i somras förpassade ”ett land, två system” till historien. Det är hög tid att vi ser den stora bilden av detta och stoppar hans planer.

Det kan vi göra genom att konkret försvara de mänskliga rättigheterna och ställa Kinas kommunistregim till svars för sina brott mot mänskligheten. Det vore också ett perfekt sätt att fira den internationella dagen för mänskliga rättigheter, 10 december.

Christina Skoog Bender

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel