Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya rekommendationer om munskydd - även i skolor? √Se frågorna och svaren

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Hur planerar Skara kommun att möta den ökade risken för smittspridning i kommunala skolor efter sportlovet, när sportlovsresenärer kommer hem med smittor från olika håll i Sverige och olika länder, med gamla och nya mutationer?

Hur planerar Skara kommun att skydda personal och elever i deras arbetsmiljö, där de är tvungna att vistas tillsammans varje dag och utsätta sig själva och varandra för potentiell livsfara och risk för långtidssjukdom? Bara i Stockholmsregionen kan 200 barn och tusentals vuxna redan ha drabbats av långtids-Covid.

Kommer Skara kommun att rekommendera anställda och elever att använda munskydd i klassrum och andra utrymmen i skolan där nära kontakt inte går att undvika, på liknande sätt som är standard i nästan hela världen nu? Elever och lärare i Sverige är lika kapabla att lära sig hantera munskydd som elever och lärare i andra länder. Det är väldigt enkelt. I t ex Italien krävs munskydd för barn redan från 6 års ålder, under övervakning av vuxna.

Kommer Skara kommun att tillhandahålla munskydd för de lärare och elever som vill ha det?

Kommer Skara kommun att föregå med gott exempel och visa att man tar lärares och elevers arbetsmiljö på allvar? Kommer Skara kommun, utöver att följa tidigare rekommendationer, även att följa de nya rekommendationer som nu gäller i VG-regionen gällande munskydd, och som, för den som kan läsa innantill, bara kan tolkas som att munskydd från och med nu rekommenderas i skolor?

Orolig förälder

Svar direkt från högsta skolpolitikern och skolchefen

Naturligtvis ska vi ta föräldrar och personals oro på allvar! Vi för en dialog med berörda smittskyddsinstanser för att göra skolmiljön så säker vi kan utifrån de omständigheter som nu råder. På alla våra skolor och förskolor finns det munskydd och visir som personalen har tillgång till. Detta utifrån att det i första hand är personal som blir smittade. 

Lotta Grönlund Plöen (M) - ordförande Barn- och Utbildningsnämnden

Hans Persson - Förvaltningschef Barn- och Utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel