Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mark till vindkraft kan bli förlustaffär

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Markägare som arrenderar ut sin mark till vindkraftsbolag - vet de om att det kan bli en förlustaffär? Det frågar sig insändarskribenten.

Alla skogsägare som upplåter sin mark för vindkraft är skyldiga efter verket/verken slutat fungera sanera marken och ta bort skrotet. Allt enligt miljöbalken. Om det finns förhandlat i kontrakten ett arrendeavtal ska ägaren av vindkraftsparken betala finns det inte en sådan överenskommelse eller om ägaren går i konkurs vilket händer blir det markägaren som får betala. Det kostar.

Enligt beräkningar går det på mellan 3,5 miljoner upp till över 6 miljoner. Vilken miljöskuld staten och skogsägarna som upplåtit sin mark till vindkraften lämnar efter sig. De flesta lär gå i konkurs när pengarna ska betalas - åtminstone små privata som lockats av tron att de skulle tjäna pengar. For oss skattebetalare är det väl bara att betala vi får alltid stå för politikens misslyckanden. Heja miljörörelsen - tänk om ni kunde tänka lite längre än vad näsan räcker.

Värna om naturen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel