Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många kritiserar politiken i Skara - men få är beredda att själva engagera sig

Det är dags nu att börja tänka på att vara med i politiken. Nästa år 2022 har vi åter allmänna val och om man vill vara med och påverka så är det lämpligt att nu börja studera vilket parti man vill vara med i.

Det är väldigt få svenskar som deltar i politiken, enligt uppgift 0,7 procent. Det är alltså inte en person per 100 invånare. Desto fler är det som är med och kritiserar.

För egen del gick jag med för 25 år sedan och har inte ångrat en sekund. Jag satte mig ner vid köksbordet och studerade några partiers program och fastnade då för Folkpartiet (idag Liberalerna).

Vilket parti du än väljer så tas du emot med öppna armar. Alla parter behöver flera representanter.

Jag har som sagt inte ångrat en sekund. Det har varit oerhört inspirerande att få vara delaktig i kommunens verksamheter. Ett deltagande i politiken ger en insikter i samhällets alla funktioner. Det är ganska stor skillnad på att vara med och att stå utanför. Det är dessutom en insats för demokratin. Det finns tyvärr för många krafter som vill riva ner demokratin och det kan man bäst  motverka genom att vara medlem i något parti.

Man kan kanske inte ta på sig de tunga posterna i en kommun när man passerat 75-årsstrecket. Men jag försäkrar att det politiska intresset är lika stort som tidigare. Att vara ledamot i en nämnd eller styrelse är ju uppdrag som är fullt möjliga att ta på sig. Jag är gärna med och motverkar åldersnojan i svensk politik.

Alla oavsett ålder är du naturligtvis välkomna att vara med i ett parti.

Det är dags nu att börja engagera dig.

Karl Gustav Bynke (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel