Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Kommunen gynnar en enskild företagare"

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Vilken mer enskild privat företagare har den ledande politiska majoriteten i Skara tänkt att gynna nästa gång? Jag vet inte hur ni tänker men att på detta sätt gynna en enskild företagare med våra skattepengar är för mig häpnadsväckande!

Vem som frågade vem kommer vi inte få svar på men kontentan blir att kommunen gynnar en enskild företagare.

Om vi nu ska tänka utanför boxen. Syftet att vi ska bredda utbudet på Katedralskolan. Varför då lägga ner ett program som sedan startas upp igen, nu bara med några fler inriktningar? Det finns en uppsjö med andra typer av utbildningar att starta som idag inte finns i Skara.

Och vem säger att inte andra privata företagare, som kanske driver skola i grannkommunerna, är intresserade?

Sen hyr, vad jag förstått, Skara kommun idag lokaler av externa aktörer till vuxenskolan och SFI. Kan nu Katedralskolan anpassas till Olins borde den väl kunna anpassas till vuxenskolan? Och kommunen slipper hyra externt.

Skolfrid, så som jag uppfattade den, var en bra tanke, lugn och ro i Skaras skolor. Men jag måste ha fullkomligt missat vad det egentligen innebar - det som råder nu är allt annat än lugn och ro i skolan. Jag känner med de elever som samtidigt som de går en utbildning med avgörande inverkan på deras liv nu också måste hantera detta.

Thérèse Klevvall Ingvarsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel