Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Klockren” populism om kollektivtrafiken

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna plockar bort något för att införa ungdomsrabatten, men de låtsas inte som det. Klockren populism i min mening, skriver Ulrika Frick (MP) i en insändare.

Att kollektivtrafiken är avgörande för att klara klimatutmaningen är självklart. Fler måste ställa bilen och sätta sig i bussen, spårvagnen eller på tåget, när cykeln inte är ett alternativ.

Därför är det inte ett alternativ för oss i Miljöpartiet att genomföra stora indragningar av trafik för att finansiera billigare resande för en grupp. Det kommer inte få fler att åka kollektivt. När Socialdemokraterna lägger ofinansierade förslag i den storleken som det här handlar om så är det populism. S lägger inte mer pengar på kollektivtrafiken än grönblå samverkan i sitt budgetförslag. Vi lägger lika mycket. Alltså vill socialdemokraterna plocka bort något för att införa ungdomsrabatten, men de låtsas inte som det. Klockren populism i min mening.

Ett införande av ungdomsrabatt kostar exempelvis lika mycket som hela linjen Grön Express, eller lika mycket som stadsbusstrafiken i Uddevalla eller lika mycket som all expressbusstrafik i Fyrbodal. Säg vad ni vill plocka bort för att införa ungdomsrabatten så lovar jag att inte kalla er populister igen.

Ulrika Frick (MP) ordförande kollektivtrafiknämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel