Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hemlighetsmakeri om flytt upprör

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Varför allt hemlighetsmakeri om flytten av Kupan från Munkatorp till Fontänen? "Mångårig medlem" riktar i insändaren stark kritik till hur ärendet hanterats.

Skara Röda Korskrets styrelse har tagit beslutet att flytta Kupans verksamhet från Munkatorps rymliga (men slitna) lokaler till f d Fontänens (tidigare Föreningsbankens) mindre lokaler till sommaren.

Läs även: Kupan flyttar till Fontänens lokaler

Beslutet har tagits utan att vi, ett 60-tal frivilliga som arbetar på Kupan, har fått något information där dessa planer tydligt presenterats och fått diskuteras före ett eventuellt beslut. Visst har vi hört att "något är på gång" men när vi ställt frågor har vi fått svävande svar som "det är hemligt", "vi får inget säga", "hysch-hysch" och liknande.

Då vi efter frågat informationsträffar med styrelsen har vi i några fall lovats det, men det har aldrig blivit något möte. Och nu är det bestämt, klubbat, hyresavtal skrivit och alla i styrelsen röstade ja!. Kupan flyttar till stan!

Att uttrycka att något är "hemligt" kan inte betyda annat än att styrelsen ville hålla oss frivilliga utanför då vi kanske skulle ifrågasatt och motarbetat planerna. Vi har alltså tydligt och medvetet hållits utanför.

Betänk Skara Röda Korskrets styrelse: Kupan är helt beroende av alla oss frivilliga kvinnor och män som jobbar helt oavlönat år efter år. Därtill är ytterligare tre kretsar knutna till Kupan: Kinne Vedum, Lidköping och Örslösa. Frivilliga från dessa gör ett betydande och värdefullt arbete där.

De nya lokalerna är mycket mindre och dyrare, alltså kommer en större del av intäkterna att gå till lokalhyran. Dessutom saknas egna parkeringsmöjligheter. Undrar vad ICA Munken tycker om ifall deras närliggande kundparkering även blir Kupans? Vid Munkatorp är parkeringsmöjligheterna mycket goda.

En sådan verksamhet som Kupan bedriver kräver stora utrymmen både innanför och utanför.

Vi frivilliga undrar varför det fattade beslutet har omgett av ett sådant "hemlighetsmakeri"? Varför har vi inte fått information i öppna samtal där våra synpunkter och mångåriga erfarenhet fått dryftas?

Varför så hemligt? Att något skumt och orättfärdigt ligger bakom beslutet, det är tydligt. Har det verkligen gått rätt till i Skara Röda Korsets styrelse?

Med ett nytt centralt läge får Kupan kanske andra, ej bilburna kunder. De långväga kunderna kanske uteblir istället. Det kan vi ju tycka olika om. Men det är själva tillvägagångssättet som jag vänder mig emot.

Mångårig medlem som vill berätta hur det gått till att flytta Kupan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel