Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flytta inte LSS-personalen från Midgård

Varför vill styrelsen för bostadsrättsföreningen Midgård ta bort den trygghet, tillgänglighet, närhet som funktionshindrade ungdomar har dygnet runt, det undrar signaturen "Oroliga föräldrar". Ordföranden svarar direkt.

Varför vill styrelsen för bostadsrättsföreningen Midgård ta bort den trygghet, tillgänglighet, närhet som våra funktionshindrade ungdomar har dygnet runt, som dom har fått i 15 år av denna fina personal.

Styrelsen känner sig störda av "för mycket spring"  av personalen, det finns ju även hemvårdspersonal som rör sig mycket på gården. Om man valt att bo på Midgård får man nog finna sig i viss aktivitet.

Varför? Vi kräver en förklaring från styrelsen.

Oroliga föräldrar

LÄS MER: Kommunens boendestöd tvingas bort från Midgård - oro för att även nattpersonalen måste flytta: ”Det blir inte bra”

Svar direkt från Brf Midgårds ordförande:

Midgård är en bostadsrättsförening som i sina stadgar har inskrivet att det är bostäder och inte kontor som ska finnas hos oss.

Efter överläggning med bland annat omsorgschefen har vi överenskommit att kommunen senare i höst kommer att hyra en ny lokal alldeles i vår närhet, där verksamheten kan fortsätta, till stöd för de som är boende i kommunens lägenheter.

Vi ska beakta att kommunen under en längre tid hjälpt ytterligare ett stort antal personer som bor på andra ställen i kommunen. Allt detta med Midgård som bas.

Alla dessa kommer att fortsättningsvis få samma hjälp, men inte från någon lägenhet i Midgård.

Verksamheten kommer fortsättningsvis att ske ett par stenkast från Midgård. 

Jag bedömer att alla kommer att vara nöjda, såväl alla boende i Midgård samt övriga i kommunen som behöver kommunens stöd.

Brf Midgård har styrelsemöte på fredag, då vi kommer att fatta beslut i ärendet.

Sven-Olof Ask

ordf. Brf Midgård 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel