Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Får inte rasa ihop när skolan drar igång

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

"Vem ska svara på vad som väntar runt hörnet för skolorna i Skara?", undrar skribenten i en insändare till tidningen.

Just nu har den i Skara så välbekanta Skolfriden lagt sig över kommunen. Vi, personalen på grundskolan, och eleverna "firar" som bäst semester och sommarlov och politikerna gör detsamma. Men om bara ett par veckor är det augusti och åter dags att gå tillbaka till den verksamhet vi lämnade i juni.

Då gäller det för alla att hålla humöret uppe när det nya läsåret ska planeras. Då får vi inte rasa ihop på grund av att gruppen som normalt består av 25 elever plötsligt är 30 och att den extra resurs som tidigare funnits till hands för att sitta bredvid en handfull elever, för att de överhuvudtaget ska kunna tillgodogöra sig skoldagen utan att störa sig själva eller sina kamrater, inte kommer tillbaka efter semestern.

Inte nog med större undervisningsgrupper och färre assistenter, vi pedagoger har också att se fram emot fler undervisningstimmar medan eleverna kommer att tillbringa sina arbetsdagar i allt större klasser med färre vuxna i klassrummen.

Kanske kommer äntligen LR på Katedralskolan att inse att verkligheten inte riktigt blev som utlovats.

Under hösten kommer också förvaltningschefen för barn och utbildning att försvinna och frågan är väl vem rektorerna på Katedralskolan därefter kommer att få vända sig till med sina bekymmer? Kanske till ordförande för Barn- och utbildningsförvaltningen? Kanske till kommunalrådet själv? Vem ska svara på vad som väntar runt hörnet för skolorna i Skara? Någon sitter uppenbarligen inne med en lösning som verkar obegriplig för andra att förstå.

Legitimerad lärare i Skara kommun