Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att utveckla Skaras innerstad – "Man måste våga satsa för att lyckas"

En riktig konsertpark med stora stenläggningar och fasta små hus som staden krögare kan nyttja vid arrangemang. Insändarskribenten The Thinker vill att Skara satsar på nya scener och fler musikuppträdanden sommartid.

Skara är känd för sin musik och Sommarland, är det inte dags att Skara satsar och visar upp detta?

Bygg om Djäkneparken till en riktig konsert park, bygg en ny scen som är minst dubbel så stor och bygg den så inte solen bländar deltagarna på scenen. Stenlägg hela parken, ta bort buskarna.

Bygg upp flera fasta små hus som krögarna kan hyra och använda vid arrangemang.

Bygg flera små scener i stan – exempelvis vid Hötorget, stadsparken och Botan!

Se till att det är uppträde mer eller mindre varje kväll i stan:

Exempelvis måndagar blues och jazz på Hötorget, tisdagar rap och hiphop vid stadsparken, onsdagar allsång vid Djäknescenen, på torsdagar schlager och country i Botan. Fredag alternativt lördag någon större artist på Djäknescenen. Barnunderhållning i Olins park.

Det måste finnas något för alla. Utnyttja det lokala förmågor i första hand. Jag lovar att det kommer bli succé och man måste se långsikt på en sån här satsning. Men jag lämnar ingen musikstil utanför, utan alla ska få vara chans och uppträda. Viktigt är att få med näringslivet och kommunen.

Skara som sommarstad kommer blomstra!

Detta är för Skara invånare, närliggande kommuners invånare och alla turister som kommer till Skara sommartid. För att allt ska kunna funka så måste man bygga fasta scener och göra allt så smidigt som möjligt.

Jag tror på denna idé och jag tror på Skara som en sommar-, musik- och kulturstad. Man måste våga satsa för att lyckas!

The Thinker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel