Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget kval för Skara HF U

Det blir inget kvalspel till division 1 för Skara HF U.

Precis som för A-laget är säsongen nu slut för Skara HF:s U-lag. Nu står det klart att det inte blir något kvalspel till division 1, vilket U-laget annars hade kvalificerat sig för. Anledningen coronaviruset.

– Tråkigt så klart, men vi var förberedda på det. Det känns tomt, vi får ju aldrig veta vilka möjligheter vi hade haft att spela oss upp i en högre division, säger tränaren Niclas Åhman till klubbens hemsida.

Skara HF U summerar därmed en säsong där de vann sin division 2-serie och sedan blev fyra i kvalserien.

– Det har hänt något i gruppen under det här spelåret och vi nådde de mål vi satte upp: Ta oss till uppflyttningsserien och bli bland de fyra bästa i kvalserien. Jag är jättestolt över tjejernas insats. De hade varit värda att få spela om en plats i division 1, säger Åhman.

Själv fortsätter Åhman inte som tränare för U-laget. Han har valt att tacka nej till en fortsättning och hoppas i stället att hans assisterande tränare, tillika son, Gustav får förtroendet som huvudtränare nästa säsong.

– Han är ung och har det rätta drivet. Det kan bli riktigt bra.