Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget kommunalt stöd till Oscars trygghetsinitiativ

Oscar Holtner vill öka tryggheten i Skara, men från kommunen blev det kalla handen. Det får honom inte att ge upp. – Jag får jobba vidare utan deras stöd, säger Oscar Holtner.

Oscar Holtner är relativt nyinflyttad Skarabo. Han kommer från Göteborgsområdet, där han också jobbat med människor i utanförskap, bland annat inom ramen för ett Gatupratarna, ett projekt som drevs av Stadmissionen.

I Skara har Oscar Holtner, som jobbar på ett behandlingshem, sett början till vad som kan bli problematiskt med bland annat unga som drar runt på stan sent på kvällarna och annat busliv. Han vill öka tryggheten i stan och bryta negativa mönster. Han har fått stöd från kollegor och andra intresserade, som vill vara med och göra något och därför tog Oscar Holtner kontakt med kommunen i november i hopp om att få stöd, allra helst i form av en samlingslokal.

– Vi behöver någonstans att utgå ifrån. Ibland är det svårt att stå på stan och ha förtroliga samtal. Där kan man också mötas, ta en kaffe och prata förtroligt, har Oscar Holtner tidigare förklarat.

Förening på g

Nu har han fått svar. Kommunen kan inte hjälpa honom.

– De hänvisade mig till de andra föreningar som finns, berättar Oscar Holtner.

Han är besviken, men kommer inte att ge upp. Med stöd av de kollegor, bekanta och andra intresserade som hört av sig planerar han att bilda en förening.

– Det är flera som hört av sig, bland annat företrädare för en moské i stan och en trebarnsmamma i Skara, som vill och vara med och nattvandra.

Förfrågan till Skara kommun var ställd till politikerna, men hamnade hos det lokala Brottsförebyggande rådet, som också svarat Oscar Holtner.

– Vi hade ett möte där vi kom fram till att det är svårt för kommunen att upplåta en lokal, nästa gång kan det vara någon annan som vill ha hjälp med det, säger säkerhetssamordnare Bengt Nilsson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Söker info

Bengt Nilsson förklarar för NLT att det är bra att Oscar Holtner har tagit initiativet och menar att han kan ta kontakt med de befintliga mötesplatser/föreningar som har lokaler i centrum och som Holtner skulle kunna samarbeta med.

Det kommer han också att göra.

Oscar Holtner ämnar också ta reda på hur det förebyggande arbetet ser ut i andra kommuner i närområdet.

– Jag ska kolla även i andra städer i Skaraborg hur de har gjort, säger Oscar Holtner.

LÄS MER: Grupp vill öka tryggheten i centrum