Inbrottet upptäcktes när en lokalvårdare larmade polisen klockan 05.08 på tisdagsmorgonen. Enligt stationsbefäl i Lidköping hade tjuven eller tjuvarna tagit sig in i fastigheten via en brandstege och sedan slagit in en ruta på andra våningen i LRF Konsults lokaler.

Därefter har tjuven eller tjuvarna fortsatt till de båda företagen på bottenvåningen i huset, medan larmet tjöt.

Jourhavande förundersökningsledare Erika Magnusson vid polisen i Skövde säger att det finns tre målsägare och enligt de första uppgifterna från dem saknas ett tjugotal datorer, flera telefoner och annan elektronisk utrustning. Även tandläkarmottagningen utsattes för inbrottet.

Det har försvunnit utrustning för en stor summa pengar, konstaterar hon.

LRF Konsults kontorschef Anders Sigurd bekräftar att flera datorer har försvunnit, men företagets uppgifter skadas inte. Kunderna kan känna sig lugna.

Nej det finns ingenting i datorerna. Alla uppgifter lagras i molnet och vi har säker kodning och inloggning. Så snart vi fått nya datorer imorgon kan vi fortsätta jobba som vanligt.

Han säger att det är svårt att uppskatta när exakt som inbrottet skedde med tror att det kan ha varit redan vid två, tretiden på natten.

Polisen var på plats tidigt på morgonen och spärrade av lokalerna. Polisens tekniker utförde sedan en brottsundersökning på platsen.

Polisen har ingen misstänkt för inbrottet.