Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I vems huvud finns Skolstaden Skara?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Att den politiska ledningen inte vill avslöja hur arbetet kring Skolstaden går kan verka märkligt. Det som skulle komma att bli en påfågelfjäder i hatten borde vara något man gärna och ofta uttalade sig om. Men, om det däremot inte finns något arbete att prata om blir det hela mer begripligt.

I ärlighetens namn, vem inom Barn- och utbildningssektorn jobbar idag med att ta fram det material som ska presenteras om drygt en månad och som sägs ska komma från tjänstemannahåll?

Förvaltningschefen är det inte, han slipper för han fick ju sluta i förtid. Är det den biträdande förvaltningschefen som nu ska fortsätta på det påbörjade (?) arbetet? Kanske kunde han ha fått hjälp av rektorerna på Katedralskolan men finns det ens några kvar? Om vi räknar bort de tjänstemän som enligt politiken ska vara de som arbetar med att ta fram förslaget återstår kanske endast ordförande för Barn- och utbildningsnämnden och kommunalrådet själva, vilket kanske också avslöjar varifrån eventuellt arbete utförs och kommer att utföras.

Hur ser arbetet på Uddetorp och Olinsgymnasiet ut? Har de sin del av Skolstaden-planen klar eller har de att invänta kommunens besked och att därefter rätta in sig i ledet? Det skulle jag inte tro. Dessa kan ju dessutom fortsätta med det dagliga arbetet med eleverna i fokus utan att behöva oroa sig nämnvärt för framtiden. Att ledningen för Olinsgymnasiet bara skulle sitta och rulla tummarna och vänta på att någon annan agerar är direkt omöjligt att föreställa sig. För dem ser gången redan ut att vara välkrattad.

Kommunalrådet pratar om eventuell obstruktionspolitik från oppositionen. Det tror jag är att gå för långt, den kommer snarare tyvärr från det egna ledet.

I denna kommun av "ökad öppenhet" är tyvärr enda sättet att våga yttra sig i frågor utan att riskera repressalier att vara anonym.

Fd. borgerlig väljare i Skara kommun

Läs skolpolitikernas svar här:

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel