Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal väcks efter mordet i Moholm

Artikel 8 av 10
Mordet i Moholm
Visa alla artiklar

Kammaråklagare Jenny Karlsson väcker i dag åtal rörande flera grova brott i Skaraborg. Åtalet rör bland annat mord, mordbrand och grovt vapenbrott i Moholm den 5 juli 2018. Åtal väcks även i ett ärende rörande olaga frihetsberövande och synnerligen grov misshandel den 12-13 juni 2018. Totalt åtalas sju personer varav två har suttit häktade sedan juli 2018.

Den 9 juli hittades en död man i Moholm. Polisen uppgav då att det kunde finnas kopplingar till en person som anmäldes försvunnen några dagar tidigare och där det misstänktes människorov. Det var anhöriga som anmälde honom försvunnen den 5 juli.

Ett antal dagar senare berättade polisen att kroppen nu var identifierad som den försvunne mannen. Han misstänktes ha bragts om livet, därför omrubricerades ärendet till mord.

– Vi är inne i ett slutskede av utredningen och jag räknar med att åtalet kommer relativt snart, sa Lars Johansson på enheten för grova brott i Skaraborg.

Förlängning begärdess därför till onsdagen den 9 januari. Två av de misstänkta är hemmahörande i området och kända av polisen sedan tidigare. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.

Den försvunne mannen var hemmahörande i Moholm och hittades död utomhus. Han blev 44 år gammal.

Läs misstänkt man omhäktad

Två misstänkta kvar i häkte