Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyrorna upp 2,2 procent i Vara

Vara Bostäder och Hyresgästföreningen har enats om en hyreshöjning på i genomsnitt 2,2 procent, enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Hyresgästföreningen är enligt pressmeddelandet relativt nöjd med uppgörelsen, som innebär nästan en halvering av bolagets ursprungliga krav på fyra procent. Bolaget hade hänvisat till kostnadsökningar och ökat underhållsbehov inför förhandlingen.

– Uppgörelsen ger motparten bra förutsättningar att klara kostnadsökningar och även för att kunna utföra mer underhåll, något som på sikt kommer alla berörda hyresgäster till del, säger Hyresgästföreningens förhandlare Robert Gadaan i pressmeddelandet.

För en tvåa på 60 kvadrat med genomsnitthyra för beståndet på 5 866 kronor i månaden innebär det ett hyrespåslag med 126 kronor i månaden.