Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster i Skara får tillbaka 200 000 av hyresvärden

Flera hyresgäster i Skara har betalt för mycket i hyra. Nu har hyresvärden fått betala tillbaka 200 000 kronor till de som haft en orimligt hög hyra.

Det är tidningen Hem&Hyra som skriver om hur hyresvärden Fogelbo Förvaltning, som har fyra olika hyresfastigheter i Skara, har tagit ut för mycket i hyra av minst tolv av sina hyresgäster i Skara.

– Jag tyckte att min hyra höjdes orimligt mycket så jag tog kontakt med Hyresgästföreningen. Det är jag väldigt glad för nu, säger Susanne Sköld till tidningen Hem&Hyra.

Hyresgästföreningens granskning visade sedan att hyresvärden tagit ut för hög hyra av minst tolv av sina 43 hyresgäster. I ett fall hade en av de drabbade hyresgästerna betalad för hög hyra under hela sju års tid.

Nu har hyresvärden betalat tillbaka över 200 000 kronor till de tolv hyresgästerna. En av dem är Susanne Sköld, som fått tillbaka närmare 29 000 kronor. Hon har också fått sin hyra sänkt med 400 kronor i månaden.

– Det kan vara den största återbetalningen hittills i vår region, säger Ludvig Möller, förhandlare på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg till Hem& Hyra.

Det är också han som har granskat hyrorna hos Fogelbo Förvaltning. Granskningen visade att hyresvärden gjort fler hyreshöjningar än de man förhandlat med Hyresgästföreningen om. Bland annat kunde hyran höjas i samband med att nya hyresgäster flyttade in.

Fotnot: SkLT söker den ansvarige på Fogelbo Förvaltning AB för en kommentar.