Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundhelg på veterinärmuseet

Hur ser just din hund ut? Veterinärmuseets hundhelg i Skara välkomnar till konstnärlig verkstad. Dessutom får besökarna veta mer om människans bästa vän- då och nu.

I årtusenden har hunden och människan gått sida vid sida. Arbetat tillsammans, stridit och jagat tillsammans. Listan på relationen hund och människa kan göras lång. Få är dessutom så trofasta i sin vänskap som hunden.

Veterinärmuseet i Skara och studieförbundet Medborgarskolan vill ge ”människans bästa vän” extra stor uppmärksamhet och arrangerar därför en ”hundhelg” den 23 och 24 november.

– Under lördagen har vi en skapande verkstad för barn under ledning av konstnär Martin Johansson. Rubriken för aktiviteten är ”Gör din egen hund”, säger Marte Rodal, veterinärsamordnare på Veterinärmuseet i Skara i ett pressmeddelande.

Hon ser fram mot att få ta del av hur alla dessa hundar kommer att se ut. De kommer också att ställas ut på Veterinärmuseet under söndagen, därefter får barnen ta med sig sin hund hem.

Hundhelgen fortsätter under söndagen den 24 november. Då kommer Elisabet Östh, chef vid Tidaholms museum, att berätta mer om ”Människans bästa vän då och nu”.

Det i form av en föreläsning som tar avstamp i Tidaholms museums utställning av Signe Lidwalls fotografier av hundar och deras människor i Skaraborg för 100 år sedan.

– Vi har fått låna flera av dessa fantastiska fotografier. De kan man kika på under hundhelgen. Självklart är museet i dess helhet också öppet för besök, säger Marte Rodal i pressmeddelandet.