Projektledartjänsten i Mega har varit vakant sedan i höstas. Då lämnade den nytillträdde projektledaren oväntat uppdraget efter bara en månad på posten.

Peter Gustavsson, tidigare projektledare som nu har ett annat jobb inom kommunen, har tagit på sig ansvaret på nytt, men uppdraget är omfattande. Nu kan han pusta ut när en ny lösning är på plats. Den 1 april tillträder Anna Engesvik tjänsten.

Spännande uppdrag

Hon kommer närmast från en tjänst på Skara stadshotell och har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Hon är van att hålla många bollar i luften.

– Det här är ett jätteroligt och spännande uppdrag. Aktiviteter och ett levande centrum är viktigare än någonsin, en utmaning givetvis, men med Megas nya organisation och upplägg känns det mycket bra. Det är med stor entusiasm och ödmjukhet jag ser fram emot min nya roll, säger Anna Engesvik.

Relaterat till artikeln

Det blir alltså så att formerna för projektledartjänsten förändras. Anna Engesvik kommer att vara formellt anställd av Skara kommun. Centrumföreningen köper därefter in projektledning genom kommunen. Tjänsten är på 50 procent och den nya projektledaren kommer att fokusera på de aktiviteter som Mega arrangerar, bland annat matmarknader, Sommarkvällar och skyltsöndagen.

Gedigen erfarenhet

Skara kommuns kommunikationschef Peter Blom tror att Anna Engesvik kan tillföra mycket när det gäller arbetet i Mega.

– Anna har en gedigen erfarenhet av att arbeta med evenemang och aktiviteter. Hon är strukturerad och företagsam och vet vad som krävs. Det här känns jättebra, säger Peter Blom.

Samtidigt kommer Megas organisation att förändras. De fyra områdena i Mega: marknadsföring, etablering, gestaltning och aktiviteter kommer att drivas i fyra arbetsgrupper. Marknadsföringen, som omfattar evenemang och projekt, drivs av Skara kommuns kommunikationsenhet. Etableringar tar näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg hand om tillsammans med en nybildad arbetsgrupp.

– I etableringsgruppen finns representanter från kommunen, fastighetsägarna och nyföretagarcentrum. Vi ska jobba både proaktivt och mottagande med etableringar i Skara. Genom en arbetsgrupp för varje område tror jag vi kan arbeta mer fokuserat på att skapa bästa utvecklingen av Skara, säger Helena Nyman Friberg.

Mer samarbete

Gestaltning kommer att ligga under den nya stadsarkitektens arbete och aktiviteter, kommer som tidigare nämnts, drivas av nya projektledaren Anna Engesvik. Arbetsgrupperna kommer att rapportera till Megas styrelse som agerar som en referensgrupp mot näringslivet.

– Att vara en stark och utvecklande medspelare för det lokala näringslivet är en topprioritering för oss. Vi stärker nu våra möjligheter att möta upp det fantastiska drivet hos våra företagare för hela Skaras bästa, kommenterar kommunalråd Ylva Pettersson.

LÄS MER: Megas nya lösning snart i hamn

Peter Gustavsson tillbaka i Mega som ordförande

Nya projektledaren lämnar Mega - efter bara två månader