Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny vd på Vara konserthus

Petra Kloo Vik tar över dirigentpinnen på Vara Konserthus och intar rollen som ny vd och konserthuschef senare i vår. Hon kommer närmast från rollen som ansvarig för Göteborgs Symfonikers barn- och ungdomsverksamhet.

Petra Kloo Vik har haft många ledarroller inom kultur för barn och unga. I rollen som ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten hos Göteborgs Symfoniker har hon även varit projektansvarig för det internationella kör- och orkesterlägret Side by Side, som arrangeras av Göteborgs Symfoniker i nära samarbete med stiftelsen El Sistema. Bakom sig har hon också ett professionellt utövande som violinist och flera års erfarenhet av musikpedagogiskt arbete.

– Jag är väldigt glad att vi får en erfaren ledare från ett stort konserthus, som på många sätt är en förebild för oss i Vara. Dessutom är det extra bra att hennes specialområde är kultur för barn och unga – något som har högsta prioritet i Vara Konserthus, säger Sture Carlsson, styrelseordförande på Vara Konserthus, i ett pressmeddelande.

Petra Kloo Vik är redan välbekant med Vara Konserthus verksamhet redan då hon sedan 2015 varit ledamot i styrelsen. Under sina tio år på konserthuset i Göteborg har hon skaffat sig goda ledarskapserfarenheter och kunskap om regionala kulturpolitiska organisationer.

– Med Petra Kloo Vik har Vara Konserthus fått en ledare som är väl grundad i kulturområdet, en engagerad och tydlig ledare som kommer att passa bra i rollen att leda konserthuset genom de möjligheter och utmaningar som finns i framtiden, säger Anna Cederqvist, kommundirektör i Vara kommun.

Petra Kloo Vik kommer att tillträda som VD och konserthuschef senare i vår.

– Det är en ynnest att få ta över den stabila scenkonstinstitution, meningsfull för hela regionen, som Vara Konserthus utvecklats till och leda den in i framtiden, säger Petra Kloo Vik, tillträdande VD för Vara Konserthus.