Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny ordförande i Skara handel

Jessica Winbladh har valts till ny ordförande för Skara handel. – Det är med stor entusiasm och ödmjukhet jag kliver in i denna rollen. Det finns så många fantastiska företagare i Skara och jag ser fram emot att få vår stad att växa tillsammans med dem, säger hon.

Det var i förra veckan som det blev klart att det är Jessica Winbladh som nu tar över som ordförande i Skara handel. Den tidigare ordföranden Anna Engesvik blev i samma vecka utsedd att ta över som projektledare för centrumföreningen Mega.

Jessica har en lång karriär inom hotell- och restaurangbranschen, och har jobbat i serveringen på Ohlins och Kråks, innan hon 2001 flyttade till Göteborg och arbetade som dealer och pokermanager på Casino Cosmopol under tre år.

Därefter var det tillbaka till småstadsidyllen i Skara och Kråks i ytterligare några år. Hon jobbade också som bartender på Voda och Vatra i Skövde innan hon började som frukostvärdinna på Jula Hotell och Konferens. Där blev hon kvar i elva år och hann under tiden avancera till restaurang- och receptionschef samt hotellchef, och idag driver hon nu Järnvägshotellet, med stor framgång.

Rädslan för spridning av coronaviruset sätter nu alla företagare på prov, i sådana tider förändras också uppdraget som ordförande i Skara handel.

– Vi stöttar och tar hjälp av varandra, och jag tycker att vi har fått till många kreativa och bra lösningar, bland annat när det gäller hemleveranser av varor och mat. Det har gått väldigt fort, och många lokalbor gör vad de kan för att stötta sina lokala företag. Det är så fantastiskt roligt att se, man får positiv energi mitt i detta elände, säger Jessica.

– Min förhoppning är att alla tar lärdom av den tiden vi nu går igenom. Hur viktigt det är att stötta varandra för att överleva.

Kanske kan denna tid trots allt få Skaraborna att inse hur viktigt det är att fortsätta stödja de lokala företagen även i framtiden.

– Just nu ligger fokus mer på överlevnad än tillväxt, men jag hoppas att vi snart får blomstra ut igen. Skara är en fantastiskt vacker och levande stad, tillsammans kan vi se till att den kommer vara det även i framtiden.