Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Högste fackbasens öppna brev till Nobia

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

GS Facket samlar 51 000 medlemmar i landet. Marbodal i Tidaholm samlar många medlemmar. Nu riktar GS Fackets förbundsordförande Per-Olof Sjöö skarp kritik mot Nobia i ett öppet brev till koncernledningen. Nobia vill bygga den nya fabriken utanför Jönköping. ”Tänk om och gör investeringen i Tidaholm”, vädjar han.

Här följer Per-Olof Sjöös öppna brev:

”Vi har noterat att Nobias koncernledning har beslutat att investera 2 miljarder i en ny fabrik för att bättre möta framtidens krav på flexibilitet och tillverkningskrav.

I grunden ställer vi oss mycket positiva till en investering i träindustrin av den storleken, att Nobia vill investera 2 miljarder är bra för branschen och det är bra för Sverige.

Samtidigt ser vi med oro på att placeringen av den nya anläggningen planeras till Jönköping. Låt mig lyfta några anledningar till varför:

Det kanske största misstaget Nobias koncernledning gör är att bortse från den lokala kompetensens roll för en framgångsrik och innovativ industri. Den kompetens, lojalitet och moral som byggts upp under flera generationer i Tidaholm är ovärderligt för ett företag som är i behov av innovation, modernisering och effektivisering.

Det är ett beslut som inte bara riskerar Tidaholms kommuns framtid, men också många av de kringliggande kommunerna drabbas när de som idag pendlar förlorar jobben. På långsikt finns alltså ett hot mot varumärket. Vem vill handla kök av ett företag som anses ha bidragit till att flera kommuner lämnas öde?

Vi är som sagt glada över beslutet att investera i den svenska träindustrin, men allvarligt bekymrade över att projektet riskeras på grund av placeringsbeslutet.

Mot bakgrund av detta vädjar vi till Nobias koncernledning att tänka om och göra investeringen i Tidaholm.

Per-Olof Sjöö, förbundsordförande GS”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel