Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolan ger personal ledigt för att jobba på IVA

En lärare vid sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Skövde har fått tjänstledigt för att jobba på intensivvårdsavdelningen på Skaraborg Sjukhus i Lidköping.

Då läget inom vården är ansträngt på grund av coronaviruset behöver Skaraborgs sjukhus all extra bemanning de kan få, skriver Högskolan i Skövde i ett pressmeddelande.

Charlotta Göthe, adjunkt i omvårdnad vid Högskolan i Skövde, har getts tjänstledigt för att jobba på Intensivvårdsavdelningen (IVA) på Skaraborgs Sjukhus i Lidköping.

Charlotta Göthe har jobbat på Högskolan i 2,5 år och är lärare på Sjuksköterskeprogrammet samt den uppdragsutbildning för operations- och anestesisjuksköterskor Högskolan ger tillsammans med Skaraborgs Sjukhus. Tidigare jobbade hon på Anestesikliniken i Lidköping som IVA- och anestesisjuksköterska i 20 år. Under sin anställning på Högskolan har hon fortsatt att jobba inom vården ungefär en gång i månaden och har därför fått förfrågning från Skaraborgs Sjukhus att hjälpa till i vårdverksamheten under den rådande situationen.

– Det här är så givet för mig, det är självklart att jag ställer upp. Jag hoppas också på att få med mig mycket kunskap som jag sedan kan föra vidare till studenterna, säger Charlotta Göthe, i pressmeddelandet.

Högskolan förbereder verksamheten redan nu för att det kan komma fler förfrågningar från sjukvården. Susanne Källervald är prefekt på Institutionen för hälsovetenskaper.

– Hittills är det här den enda förfrågning om tjänstledigt vi fått. Får vi fler kommer vi att ta ställning i varje enskilt fall. Men inställningen är att vi ska göra allt för att ge personalen tjänstledigt.