Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög stämning på travets tjejkväll

250 kvinnor från hela Skaraborg samlades på Axevallatravet när det återigen var dags för tjejkväll. – Vi har nog varit med varenda gång, säger Maria Håkansson och Gun-Britt Gustavsson från Tidaholm.

Under tisdagskvällen arrangerade Axevallatravet tillsammans med Commerce en tjejkväll med utställare, frisörer, ölprovning, modevisning, trav och mycket annat.

– Vi var först i Sverige med det här konceptet, säger Patrik Österberg som är travbanans projektansvarige för tjejkvällen.

– Det har fungerat bra men nu kände jag att vi måste hitta på något nytt för att utveckla produkten, och samarbetet med Commerce har gett ny energi till ett inrotat evenemang.

Kvällen inleddes med välkomstdrink för alla tillresta.

– Det är ungefär 250-300 gäster från hela Skaraborg och det kommer att bli en rolig kväll, säger Nicole Schelin som är marknadskoordinator på Commerce.

På väg in i restaurangen träffar vi på Maria Håkansson och Gun-Britt Gustavsson från Tidaholm.

– Vi har nog varit här varenda gång det varit tjejkväll. Det är ett mysigt avbrott i vardagen och god mat, säger Gun-Britt.

– Och så ska vi spela lite förstås, säger Maria.

– Jag är delägare in en häst som heter Yrsa Brick som springer här i kväll. Vi hoppas ju vinna, men är glada om det går jämnt upp.

Efter en tips- och spelskola med Axevalla-tränaren Sofia Aronsson som intervjuades av Lars Ågren från sportavdelningen på travet, var det dags för dagens första travlopp innan förrätten serverades.

Därefter visades vår- och sommarkläder från butikerna på Commerce i en modeshow före varmrätten.

– Vi har sexton modeller från 8 butiker. Herrarna kommer från Skövde IK och damerna har vi värvat via sociala medier.

Deltagarna i tjejkvällen kunde under kvällen delta i utlottningar av en bil och av presentkort.

För underhållningen under kvällen stod humor- och musikduon Ullberg och Ljung och stämningen blev allt efter som kvällen gick mycket god bland de deltagande damerna.

Behövs det speciella tjejkvällar?

– Ja, det är ett bra sätt att få hit folk som normalt inte kommer, säger Patrik Österberg.

Blir det fler samarbeten vid framtida tjejkvällar?

– Vi ska utvärdera hur eventet blev, men från Axevallas sida ser vi gärna ett fortsatt samarbete.

Se fler bilder här: